Kako da za samo 3 sata dnevno postanete copywriting majstor?

copywriting, copywraiter, kreator sadrzaja, kurs, obuka

Kako da za samo 3 sata dnevno postanete copywriting majstor?

Svaki copywriter, kao i svaki kreator sadržaja, ima ponekad blokadu. I Vi ste jedan od njih? Pitate se kako da je razbijete? Želite da znate kako da radeći samo 3 sata dnevno postanete copywriting majstor? Legendarni copywriter Judžin Švarc je izmislio sistem rada koji mu je omogućio da izda čak 9 knjiga, da napiše na desetine uspešnih reklama i bezbroj copywriting članaka poznatih širom sveta.

 

Kako je ovo uspeo? Po njegovim rečima - tako što je radio SAMO 3 SATA DNEVNO, 5 DANA NEDELJNO. I to je radio uspešno.

 

Tehnika judžina Švarca, jednog od najplaćenijih copywriter-a 50-ih i 60-ih, je bolno jednostavna. Sigurno ćete pomisliti: “Pa naravno. To je tako logično..” ili “Ma da, upravo sam izgubio 5 minuta čitajući ovo.. Ja sam ozbiljan copywriter i ovo me vredja.”. I to je okej. Ali ignorišite ovaj copywriting savet na sopstvenu odgovornost. Ili ga poslušajte i vidite kako Vaša copywriting karijera napreduje.

 

Ukoliko ste na početku Vaše copywriting karijere ili želite da je započnete, onda pogledajte našu jednostavnu obuku za siguran uspeh u copywriting-u.

 

Savet copywriting genija

 

Pre nego što otkrijemo tajnu ovog copywriting majstora, treba napomenuti da je Švarc zaiste bio besprekoran u svom poslu. On je neprestalno radio na svojim copywriting veštinama. Osim toga on je detaljno istraživao svaki projekat pre nego što je počeo da piše sadržaj za njega. Čak se i šalio da je pre završetka projekta on znao više o proizvodu nego osoba koja ga je smislila.

 

Kako mu je to uspevalo?

 

Tako što je iznova čitao i čitao sve što je mogao da nadje o datom proizvodu i sistematično zapisivao sve dobrobiti koje bi se dobijale korišćenjem tog proizvoda.

 

To mu je dalo “dovoljno municije” za samo pisanje. Ako ne znate dovoljno o proizvodu ili usluzi za koje radite copywriting, pozdravite se sa uspehom. Jedini način da se osigurate da nećete ostati praznog papira je da obavite temeljno istraživanje pre pisanja.

 

I copywriter-i imaju blokade

 

Švarc je govorio da je najteži deo posla naučiti veštinu copywriting-a i obaviti istraživanje kako treba.

 

Svi pisci, a medju njima i copywriter-i, posvedočiće da je samo pisanje apsolutno najteži deo posla. Ako ne i “nemogući” deo.

 

Gledate u ekran, užasnuti, i samo trepćete. Onda ustanete, odete po još jednu kafu. I krenete da spremate sobu. Ili da prošetete psa. Napišete neki glupi status na Facebook-u. Nemate pojma šta da napišete. Imate blokadu.

 

Judžin Švarc nikada nije imao blokadu. Nikad nije zastao i pitao se: “Šta dalje”? Kako je onda on postao jedan od najuspešnijih copywriter-a u istoriji copywriting-a?

 

Kako postati copywriting majstor za samo 3 SATA dnevno

 

Navio je alarm na 33,33 minuta. I pritisnuo start.

 

Napravio bi kafu, dodao mleko u nju, stavio par hemijski sa svoje desne strane. Okrenuo bi se ka svojoj kucaćoj mašini i svom copywriting zadatku. I navio bi sat na 33,33 minuta.

 

Od trenutka kad bi vreme krenulo, postojalo bi samo par jednostavnih pravila:

 

  • Može da pije kafu.
  • Može da gleda kroz prozor ili u zid.
  • Može da tu samo sedi i ne uradi apsolutno ništa za 33,33 minuta.
  • Može da napiše reklamu.
  • Ne može da ustane od stola.
  • Ne može nista drugo da radi sem gorenavedenog.

 

I to bi bilo to. Švarc bi tako sedeo sa beleškama koje je prikupio prilikom istraživanja. Obično bi sedeo tako par minuta dok mu ne bi dosadilo, i onda bi polako počeo da piše.

 

Kada bi vreme isteklo, mogao bi da ustane i radi šta god želi 10 - 15 minuta. Potom bi krenuo sve iznova.

 

Veština copywriting-a i istraživanje su gorivo, ali je dosada ključ. Svima bi dosadilo da samo sede i dosadjuju se ne radeći ništa pola sata… I zato svi počnu da pišu!

 

 

 

Švarc bi tako radio 5 dana nedeljno. 3 sata dnevno, tj. 3 sata i 20 minuta da budemo precizni. I koji je rezultat? Devet knjiga o copywriting-u. Desetine uspešnih reklama. Bezbroj tekstova i članaka. I OGROMNA plata. Tako je živeo i zaradjivao jedan od najvećih copywriter-a svoga doba. Možete da se samo nasmejete i nastavite kako ste do sada radili, ili da primenite njegov savet i jednostavna pravila, i da vodite bogat život kao Judžin Švarc.

 

Ukoliko Vam se dopada ideja da od kuće radite jedan od najunosnijih poslova i zanima Vas kako i sami da postanete copywriter, naučite osnove copywriting-a uz pomoć ovog online kursa za copywriting i kreatore sadržaja.

 

No Comments

Comments are closed.