Brilijantan copywriting trik koji morate da znate!

copywriting, kreator sadrzaja

Brilijantan copywriting trik koji morate da znate!

Kao copywriter uvek morate da pitate sebe: Da li Vaši čitaoci rade ono što Vi želite? Da li klikću na link Vašeg sadržaja? Da li naručuju proizvod za koji radite copywriting? Da li se pretplaćuju na usluge Vašeg klijenta?

 

Ako to ne rade, onda morate da naučite tajnu majstora copywriting-a.

 

Ova tehnika koju ćete pročitati u nastavku teksta funkcioniše kao daljinski upravljač kojim upravljate svojim čitaocima. Samo je potrebno da pritisnete “magično copywriting dugme” i videćete kako se Vaši rezultati drastično menjaju.

 

Ova tajna koju samo copywriting majstori znaju, a koja navodi sve čitaoce na akciju je … da im kažete šta da urade.

 

Mislite da se šalimo? Ne postoji nikakva mudrost ni nikakav trik u tome da se samo kaže čitaocima šta treba da urade. Zar ne? To je suviše jednostavno. I očigledno. Ipak, većina copywriter-a to ne uradi. I zbog toga njihovi tekstovi ne donose željene rezultate.

 

Ako ste Vi početnik ili ste već profesionalac u svetu copywriting-a, ali svejedno želite da uradite sve što je u Vašoj moći da biste uvek stvarali vrhunski sadržaj, pogledajte ovaj jednostavan kurs za copywriter-e i kreatore sadržaja.

 

 

COPYWRITING TRIK #1 : Snažan poziv na akciju

 

Već svima (copywriter-ima) i suviše poznat termin “call to action” možda zvuči previše napadno. Kao da će potencijalni potrošači da kupe proizvod samo zato što ste ubacili par reči na kraju Vašeg teksta.

 

Iako ne zvuči baš ubedljivo, činjenica je da kada privučete pažnju čitaoca (sjajnim naslovom i zanimljivom prvom rečenicom), kada mu pokažete sve prednosti koje bi uživao ukoliko uradi ono što mu Vaš tekst nalaže, Vi i dalje morate da uradite još jednu stvar.

 

Morate da kažete svojim čitaocima šta tačno da urade, kako to da urade, i da to treba da urade odmah.

 

 

Kažite im tačno šta da urade!

 

Majstor copywriting-a Geri Halbert je toliko detaljno objašnjavao svojim potencijalnim kupcima šta treba da urade da bi to danas većini copywriting početnika bilo toliko čudno da se apsolutno ne bi usudili da to urade.

 

Na primer, na kraju svog teksta Geri bi napisao nešto poput: “Pozovite (broj telefona). Javiće Vam se žena po imenu Robin koja će Vas pitati da li želite srednju ili veliku veličinu. Vi joj odgovorite da želite veliku. Ona će Vas pitati za Vaš kontakt telefon i imejl. Vi joj ostavite svoje podatke...”.

 

Za copywriter-a ovo zvuči poput uputstva za malo dete, ali za čitaoca koji razmatra da li da uradi nešto što će ga koštati novca ova količina detalja uliva sigurnost u ponudu.

 

Ako želite da Vaš čitalac nešto uradi, recite mu to jasno, jednostavno i uz konkretne detalje. Nemojte ostaviti mesta za nejasnoće. I ne brinite se oko toga da govorite zaista “očigledne” stvari.

 

 

Vaša publika nije glupa, ali...

 

Kao copywriter normalno je da mislite da je, nakon 14 sati rada na Vašem sadržaju i 12 blogova koji dodatno objašnjavaju taj članak, sve što ste napisali kristalno jasno. Po Vašem mišljenju ne može biti jasnije šta Vaš čitalac treba da uradi na kraju teksta - samo treba da klikne na dugme na kojem piše “Kliknite ovde”. Ne morate biti genije da biste to shvatili, zar ne?

 

Ipak, nije baš tako jednostavno kao što Vi, kao pisac, mislite. Morate da shvatite da se, od trenutka kada čitalac naidje na Vaš tekst do trenutka kada on ponovo promišlja da li da naruči taj proizvod ili uslugu, njemu dogodi još hiljadu stvari. Daleko je od toga da su Vaši čitaoci glupi, oni jednostavno imaju još mali milion stvari na umu. Pažnja im je podeljena.

 

Zato učinite uslugu svojim čitaocima, a i sebi, i objasnite im šta treba da urade na toliko jednostavan način da Vas zaboli jednostavnost uputstva koje ste upravo napisali.

 

 

Biti jasan nije isto što i biti snishodljiv.

 

Ipak, vrlo je bitno naglasiti da postoji razlika izmedju pojednostavljivanja sadržaja i poziva na akciju, i nepristojnosti prilikom obraćanja svom čitaocu.

 

Nemojte da pišete jednostavne i lako razumljive tekstove zato što mislite da Vaši čitaoci nisu baš inteligentni. Kao copywriter, i uopšte kao kreator sadržaja, morate da shvatite da dok čitaju Vaš tekst Vaši čitaoci razmišljaju o još hiljadu stvari.

 

Ne usmeravaju svu svoju pažnju na Vaš tekst. Samo deo. Ne koriste 100% svoje inteligencije prilkom čitanja Vašeg teksta. Samo 10%. Oni prosto nemaju vremena da se u potpunosti posvete Vašem sadržaju. I upravo iz tog razloga Vaš sadržaj i poziv na akciju moraju biti jasni i jednostavni.

 

Na Vama je samo da odlučite šta tačno želite da Vaš čitalac uradi. Potom tražite od njega da to uradi. Uradite to tako što ćete mu kratko i jasno reći šta da uradi. Primenite ovo na svaki sadržaj koji kreirate i videćete rezultate i sami.

 

Više o tome kako da navede čitaoca na akciju i o tome kako da pišete uspešne copywriting tekstove i zaradjujte čak šestocifrenu platu od njih možete videti klikom na našu obuku za copywriting i kreatore sadržaja.

No Comments

Comments are closed.